Model worden

Deel uitmaken van Mowamodels


Trekt het modellenwerk je aan en zou je graag je eerste stappen hiervoor willen zetten, of heb je reeds ervaring maar ben je op zoek naar een nieuwe samenwerking, aarzel dan niet om contact op te nemen. 


Er is geen inschrijvingsgeld. We nemen enkel modellen waar we in geloven en die we hopen commercieel in te zetten. Er is ook geen contract .Mowa werkt met dienstverleningsopdrachten. 


Heb je geen portfolio zorgen wij daarvoor.


Download het aanvraagdocument en mail het ingevulde document naar: walter@mowamodels.be. 


Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk en in alle discretie behandeld.

Mowa models heeft 2 modellen die internationaal werken.

Hun verhaal lees je hieronder.


Interview met Mowa model Carol-Ann

 

Kan je jezelf even voorstellen?


Hallo, ik ben Carol-Ann Pietrons, 30 jaar. Naast model ben ik ook begeleidster in een woongroep met personen met een mentale en/of een fysieke handicap. Ik werk daar nu al bijna 6 jaar en doe het echt graag. Andere bezigheden zijn dansen en sporten, vooral thaiboxen.

 

Wat zou je willen veranderen aan jezelf?


Ik zou niet veel willen veranderen, noch aan mijn fysiek noch aan mijn persoonlijkheid. Maar de tijd zou wel stil mogen blijven staan nu, niet meer verouderen.  Ook al voel ik mij nu veel beter in mijn lichaam dan 10 jaar geleden!


Wat zijn je persoonlijke eigenschappen?

 
Ik ben niet zo'n groot model, maar 1m67, dus ik heb niet de ideale lengte voor de mode-industrie. Maar ik werkte heel graag als model en ging dus hard aan het werk om toch een deel van mijn droom waar te kunnen maken. Ik leerde heel veel verschillende poses aan, ik durfde ook zotte poses te doen en dit werkte. Ik mocht dankzij mijn uitgebreid portfolio en mijn technische kennis heel veel leuke opdrachten doen.


Hoe ben je als model begonnen?

 

Eerst werd ik gescout toen ik net 14 jaar werd, door een modelscout. Ik ging met mijn moeder naar het modellenbureau en deed er de polaroidfoto’s. Het ging allemaal goed maar ik zag het eigenlijk niet zitten om modellenwerk te doen.  Ik wou graag studeren.  Ik was heel verlegen en voelde me niet vrouwelijk.  Ik deed heel veel sport en zag niet wat zij in mij hadden gezien.  Pas 1 jaar later ontmoette ik fotograaf Daniel Doyen en deden we enkele fotoshoots. Ik vond het zo leuk om een rol te mogen spelen tijdens de fotoshoots dat ik het modellenwerk echt leuk begon te vinden!  Hoe zotter het thema  hoe leuker.

 


Hoe is het leven van een  veelgevraagd model?

 

Je mag het niet onderschatten! Het is een harde wereld en je moet er zelf heel hard voor werken en constant bijscholen.

 
Wat zijn je plannen voor de nabije toekomst?

 

Ik hoop vooral dat ik nog enkele mooie jaren zal hebben als model in de mode-industrie en dat ik dit nog steeds zal kunnen combineren met mijn werk als begeleidster. Voor de rest laat ik de tijd zijn werk doen! Ook wil ik me toeleggen op de opleiding van jonge modellen.Hoe blijf je in conditie?


Ik denk dat ik qua gewicht al veel geluk heb met de genen, mijn ouders zijn zelf groot en altijd slank gebleven. Nu ik eet heel graag groenten en fruit en bijna niets van vlees. Ik hou ook niet veel van fastfood! Ik zal bijna altijd lekkere slaatjes kiezen op restaurants, want dat eet ik echt graag! Maar af en toe een lekker pannenkoek of een muffin daar geniet ik ook wel van hoor. Ik heb ook mijn dagelijkse ritueeltjes voor mijn gezicht en lichaam met dag- en nachtcrèmes, de huid goed reinigen zowel ’s ochtends als ’s avonds, peeilings, mask, … En daarnaast ook wat sporten, vooral dansen doe ik graag.


Wat zijn je mooiste ervaringen tot nu toe?

 

Eigenlijk alles! Ik heb heel veel mooie fotoshoots mogen doen in verschillende steden in het buitenland zoals New York, Amsterdam, Rotterdam, Parijs en de Dominicaanse Republiek, allemaal heel tof en steeds met nieuwe andere mensen op de set. Maar fotoshoots hier in Belgie op locatie of in de studio, alle ervaringen waren leuk!Heb je nog een advies voor beginnende modellen?

 

Als je het echt wilt maken als model, werk er hard voor en vervolmaak je constant. Accepteer kritiek en leer daarvan . Als je dit echt wil doen zal je er wel geraken.

                             

Carol ann

 

                          

 

Interview met Mowa model Esthera

 

Zou je jezelf willen voorstellen en ons vertellen hoe je model bent geworden?


Ik ben Esther, 28 jaar en ik ben sinds mijn 15e werkzaam als model. Ik ben geboren in Nederland en begonnen bij Elite Amsterdam. Toen moest je nog echt persoonlijk langs gaan met je portfolio. Tegenwoordig gebeurt de eerste casting meestal online. Ik heb 8 jaar met plezier voor hen mogen werken. Daarna ben ik als freelancer begonnen. Social media werden erg populair dus ik greep mijn kansen als zelfstandige.

Momenteel werk ik nog altijd als zeldstandige en doe ik daarnaast opdrachten voor Kate Moss agency in London.

Ik heb 4 jaar lang fulltime van het modellen werk kunnen leven. Nu combineer ik het met mijn andere passies kunst en diamanten.

 

Heeft het modellenwerk je veranderd en hoe?


Ja het modellenwerk heeft mij enorm veranderd.

Ik was als 15 jarig meisje heel onzeker.  Er waren diverse mensen om me heen die me plaagden dat ik anorexia had.  Ik was lang en erg mager.  Ook kreeg ik pas op latere leeftijd borsten.  Toen ik begon met modellenwerk ging er een nieuwe wereld voor mij open. Mensen vonden mij mooi zoals ik was.  Voor hen was ik niet te mager, voor hen was ik ideaal.  Ik werd met respect behandeld door het bureau en ook echt gewaardeerd.  Dit maakte me ontzettend sterk en zelfzeker, een reden om voor mijn dromen te blijven vechten. 


Waar heb je de broodnodige ervaring opgedaan?


Mijn ervaring heb ik vooral zelf opgedaan, door veel te kijken naar andere modellen en veel te oefenen voor de spiegel. Catwalk training kreeg ik van een speciale coach binnen het modellenbureau. Maar dat was vaak elke dag thuis nog oefenen met lopen en poseren. Elke show die je loopt kan ook weer anders ingedeeld worden.


Naast mijn modellenwerk scoorde ik als zangeres een nummer 1 hit op 19 jarige leeftijd en de wereld lag aan mijn voeten.  Ik wist niet goed hoe ik met deze aandacht om moest gaan waardoor ik van een dankbaar onschuldig meisje in een arrogant meisje aan het veranderen was. Alles kwam zo snel op me af.

Mensen willen vanalles van je. Als je in de puberteit zit zie je dingen ook vaak anders. Ik heb al een lange weg afgelegd en heb hopelijk nog een lange weg te gaan. Maar nu wel helemaal anders dan 10-13 jaar geleden.  Ik sta positief en sterk in het leven door al deze ervaringen.

 

Waar ben je overal actief geweest als model en waarop ben je het meeste trots?


Ik heb ontzettend veel gedaan. Teveel om op te noemen.

Aan het begin van mijn carriere was het

vooral veel catwalk shows voor diverse designers.  Nu doe ik amper nog fashion shoots of shows. Ik zit meer in de wereld van 'art' , dat is ook echt mijn passie en daar ben ik ook het meest trots op.  Je kan in een boekje staan of op een website maar hoe cool is het als er een standbeeld of een schilderij van je gewoon bij iemand thuis of op een expo staat of hangt.

 

Wat moet een beginnend model vooral doen?


Veel kijken en oefenen.  Vooral geduldig zijn. Vragen stellen als je iets niet weet. Ook een gezonde voeding en veel lichaamsbeweging zijn uiterst belangrijk.

 

Welke eigenschappen moet een model hebben?


Dat is een moeilijke vraag. Dat is voor elk bureau/opdrachtgever verschillend. De lengte is wel het meest belangrijk en de unieke uitstraling.  Niet het typische girl next door type.

 

Welk advies geef je aan beginnende modellen?


Veel zelfvertrouwen hebben. Zonder zelf-vertrouwen kom je nergens.   Dat moet je uitstralen. 

Een fotograaf/bureau moet jou willen. Jou zien staan en in jou geloven om je groter te maken.  Dat je geld af moet geven voor de opdrachten die ze voor je hebben dat is heel normaal.

 

Is een modellenbureau nuttig?


Ja, zeker. Een bureau zorgt voor de juiste contacten en voor opdrachten.  Daarnaast ook voor trainingen en updates. 

 

Wat zijn de valkuilen waar modellen voor moeten uitkijken?


Goh, dat zijn er veel.  Je leeft in een glitter/glamour wereld waar de meeste mensen fake zijn en allemaal een stukje van je willen.   Alcohol en drugs zijn de

normaalste dingen.  Laat je vooral niet meeslepen hierdoor. Ook fotografen of opdrachtgevers die meer van je willen en je er zelfs geld voor willen geven moet je mijden.  Respecteer jezelf altijd.

 

Is netwerken en eigen initiatief nemen belangrijk?


Yes!  Heel belangrijk.  Uiteindelijk ben je je eigen visitekaartje maar ook dat van het bureau.

 

Wat waren de leukste ervaringen en wat de minst leuke?

 

De leukste ervaring is voor mij ook tegelijk de minst leuke ervaring. Het project 'Empowered woman' is een project tegen familiaal geweld.

Dit was de leukste ervaring omdat ik andere vrouwen kon helpen en ontzettend mooie vriendschappen heb opgebouwd. Maar dit was tegelijk ook de minst leuke omdat ik geconfronteerd met mijn eigen pijnlijke verleden.

 

 Esthera