Model worden

Deel uitmaken van Mowamodels


Trekt het modellenwerk je aan en zou je graag je eerste stappen hiervoor willen zetten, of heb je reeds ervaring maar ben je op zoek naar een nieuwe samenwerking, aarzel dan niet om contact op te nemen. 


Er is geen inschrijvingsgeld. We nemen enkel modellen waar we in geloven en die we hopen commercieel in te zetten. Er is ook geen contract .Mowa werkt met dienstverleningsopdrachten. 


Heb je geen portfolio zorgen wij daarvoor.


Download het aanvraagdocument en mail het ingevulde document naar: walter@mowamodels.be. 


Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk en in alle discretie behandeld.

Who is who bij Mowa models


Walter Schaerlaeckens: zaakvoerder/fotograaf


Paul Mertens: webmaster/fotograaf/casting director


Patrick vande Putte : Casting fotograaf Oost vlaanderen


Dirk Coryn : fotograaf
Interview met Mowa model Carol-Ann


Kun je jezelf even voorstellen?


Hallo, ik ben Carol-Ann Pietrons, 30 jaar. Naast model ben ik ook begeleidster in een woongroep met personen met een mentale en/of een fysieke handicap. Ik werk daar nu al bijna 6 jaar en doe het echt graag. Andere bezigheden zijn dansen en sporten, vooral thaiboxen.


Wat zou je willen veranderen aan jezelf?


Ik zou niet veel willen veranderen, noch aan mijn fysiek noch aan mijn persoonlijkheid. Maar de tijd zou wel stil mogen blijven staan nu, niet meer verouderen.  Ook al voel ik mij nu veel beter in mijn lichaam dan 10 jaar geleden!


Wat zijn je persoonlijke eigenschappen?


Ik ben niet zo'n groot model, maar 1m67, dus ik heb niet de ideale lengte voor de mode-industrie. Maar ik werkte heel graag als model en ging dus hard aan het werk om toch een deel van mijn droom waar te kunnen maken. Ik leerde heel veel verschillende poses aan, ik durfde ook zotte poses te doen en dit werkte. Ik mocht dankzij mijn uitgebreid portfolio en mijn technische kennis heel veel leuke opdrachten doen.


Hoe ben je als model begonnen?


Eerst werd ik gescout toen ik net 14 jaar werd, door een modelscout. Ik ging met mijn moeder naar het modellenbureau en deed er de polaroidfoto’s. Het ging allemaal goed maar ik zag het eigenlijk niet zitten om modellenwerk te doen.  Ik wou graag studeren.  Ik was heel verlegen en voelde me niet vrouwelijk.  Ik deed heel veel sport en zag niet wat zij in mij hadden gezien.  Pas 1 jaar later ontmoette ik fotograaf Daniel Doyen en deden we enkele fotoshoots. Ik vond het zo leuk om een rol te mogen spelen tijdens de fotoshoots dat ik het modellenwerk echt leuk begon te vinden!  Hoe zotter het thema  hoe leuker.Hoe is het leven van een  veelgevraagd model?


Je mag het niet onderschatten! Het is een harde wereld en je moet er zelf heel hard voor werken en constant bijscholen.


Wat zijn je plannen voor de nabije toekomst?

 

Ik hoop vooral dat ik nog enkele mooie jaren zal hebben als model in de mode-industrie en dat ik dit nog steeds zal kunnen combineren met mijn werk als begeleidster. Voor de rest laat ik de tijd zijn werk doen! Ook wil ik me toeleggen op de opleiding van jonge modellen.Hoe blijf je in conditie?


Ik denk dat ik qua gewicht al veel geluk heb met de genen, mijn ouders zijn zelf groot en altijd slank gebleven. Nu ik eet heel graag groenten en fruit en bijna niets van vlees. Ik hou ook niet veel van fastfood! Ik zal bijna altijd lekkere slaatjes kiezen op restaurants, want dat eet ik echt graag! Maar af en toe een lekker pannenkoek of een muffin daar geniet ik ook wel van hoor. Ik heb ook mijn dagelijkse ritueeltjes voor mijn gezicht en lichaam met dag- en nachtcrèmes, de huid goed reinigen zowel ’s ochtends als ’s avonds, peeilings, mask, … En daarnaast ook wat sporten, vooral dansen doe ik graag.


Wat zijn je mooiste ervaringen tot nu toe?


Eigenlijk alles! Ik heb heel veel mooie fotoshoots mogen doen in verschillende steden in het buitenland zoals New York, Amsterdam, Rotterdam, Parijs en de Dominicaanse Republiek, allemaal heel tof en steeds met nieuwe andere mensen op de set. Maar fotoshoots hier in Belgie op locatie of in de studio, alle ervaringen waren leuk!Heb je nog een advies voor beginnende modellen?


Als je het echt wilt maken als model, werk er hard voor en vervolmaak je constant. Accepteer kritiek en leer daarvan . Als je dit echt wil doen zal je er wel geraken.


Carol ann

 

                          

 

Mowa models heeft 2 modellen die internationaal werken.

Hun verhaal lees je hieronder.

Interview met Mowa model Britt


Kun je jezelf even voorstellen?


Mijn naam is Britt  van Vroenhoven.   

23 jaar en zopas verhuisd naar het mooie Amsterdam.

Naast model ben ik student. Ik zit in het laatste jaar van de Bachelor Pedagogiek.

In mijn vrije tijd ren ik graag rondjes in het vondelpark of doe ik een lesje Yoga of ga iets leuks doen met mijn gekke vriendinnen.  Maar mijn grootste hobby is toch wel eten. Niet erg handig als je een model bent, maar ik hou toch echt van lekker eten.


Wat zou je willen veranderen aan jezelf?


Ik ben momenteel bezig om wat fitter te worden.  Graag zou ik wat meer spieren opbouwen.


Wat zijn je persoonlijke sterke kanten?


Ik pas mij gemakkelijk aan.   Zowel aan een situatie als aan een persoon.   Dat gaat mij gemakkelijk af.   Een fijne kwaliteit voor een model, aangezien je altijd samenwerkt met veel verschillende mensen.


Hoe ben je als model begonnen?


Vanaf mijn 16 de deed ik wel eens een fotoshoot. Vooral voor vrienden en bekenden.   Soms kreeg ik een reactie dat ik goed was en dat ik echt wel iets moest gaan doen met dat talent.   Ik was jong en had echt geen idee waar te beginnen.   Het idee  om model te worden verwaterde totdat ik zag dat commerciële modellen meer aandacht kregen.   Het was niet meer zo belangrijk wat je lengte was en of je wel de perfecte maten had.   Als je goed op de foto overkwam en je had charisma kon je model worden.   Ik pakte mijn kans en begon miijn portfolio op te  bouwen.

Toen ik een flinke dosis ervaring en mooie beelden had kon ik me inschrijven als model.


Voor wat wil je een beginnend model waarschuwen?


Ik heb hele duidelijke grenzen en dat voelt voor mij het fijst.  Mijn tip aan andere modellen zou zijn: bepaal vooraf je grens en ga er niet over.    Doe enkel dingen waar je volledig achter staat. Meestal vinden fotografen het ook wel fijn als je jouw grenzen vooraf duidelijk aangeeft.   Dan weet je beide waar je aan toe bent en dat werkt fijner.


Wat mag een model verwachten van haar loopbaan en hoe geraak je aan betaalde opdrachten?


Ik denk dat dat heel verschillend is. Momenteel zit ik uiteraard bij Mowa models. Ze zorgen voor opdrachten.   Maar ik ben ook model voor Le Ballon een webshop in Nederland.    Deze twee opdrachtgevers in combinatie met mijn studie is voor nu voldoende.   Maar wie weet wat de toekomst nog zal brengen?


Zijn sociale media belangrijk?


Ik denk dat modellen van nu erg betrokken moeten zijn met hun eigen loopbaan.

Dit in samenspraak met het bureau waar ze zijn aangesloten.   Mijn Instagram is de laaste tijd erg gegroeid.   Modellenbureau's letten ook veel op sociale media.   Mijn tip : hou je prive en je portfolio op Instagram en Facebook wel gescheiden.

Het bljft wel jouw visitekaartje.


Wat zijn je favoriete ervaringen tot nu toe?


Shooten in dat kasteel met Mowamodels was erg leuk.   Alsook  het shootevent dat ik voor Mowa heb mogen doen was een ervaring.

En natuurlijk mijn samenwerking met Le ballon de webwinkel.


Is een modellenbueau nuttig?


Ik vind van wel.   Zonder bureau kan het wel eens gebeuren dat de zaken niet lopen zoals ze zouden moeten gaan.   Als je als model aangesloten bent heb je zekerheid dat er geen gekke dingen gebeuren zoals niet betaald worden.   Daarnaast zorgt een bureau voor meer bekendheid en opdrachten.


Heb je nog advies voor beginnende modellen?


Blijf vooral jezelf en werk hard.


Britt